Partytält

partytält

Med ett partytält försäkrar du dig om att vädret inte kommer att påverka festligheterna. Tältet ger skydd från regn – och skugga från solen. Att sätta upp ett partytält är lätt, men ta hänsyn till följande innan du reser upp tältet:

1. Placering. Att hitta rätt plats för tältet är första punkten i din handlingsplan. Marken måste vara plan och inte på botten av en svacka eller kulle där vatten kommer att samlas om det skulle regna. Gräset bör klippas innan du sätter upp partytältet. Se till att jorden lämpar sig för tältstänger som skjuts ner i marken. Ju större tält, desto längre ned i marken måste stängerna skjutas för att säkra tältets stabilitet.

Kolla även väderprognosen innan du sätter upp ditt partytält! Säger prognosen att det ska blåsa på rätt bra dagen du har fest bör du placera tältet i ett skyddande läge från vinden. Kanske nära en skogsdunge eller längs med sidan av huset?

2. Omgivning: Var uppmärksam på var solen befinner sig i din trädgård vid tidpunkten för när du ska ha fest. Om du använder tältet för skugga, bör du ändå hålla den borta från direkt solljus. Om din fest kommer att gå av stapeln i svalare väder, bör tältet placeras i direkt solljus så att värmen från solen värmer upp tältet.

Var även uppmärksam på hur det ser ut hos grannen också! Har grannen bredvid till exempel en hund på gården som kan tänkas bli rädd och börja skälla under din fest? Har grannen en komposthög eller något annat som luktar på gården som kan störa dina gäster?

3. Säkerhet: Om regn förutspås dagen du inväntar ditt sällskap, bör kanske ditt partytält placeras närmare ingången till ditt hus. Gästerna kommer nog att behöva använda ditt badrum och ju längre de får gå i regnet desto blötare får du inomhus. Om du behöver el i tältet, se till att förlängningssladdar har en direkt linje till tältet utan att bli ett hinder. Kontrollera att du har sladdar som är tillräckligt långa för att nå tältets placering och använd gärna gummimattor för att täcka över eventuella kopplingar mellan sladdar, särskilt om barn är med bland gästerna.

Om din fest inkluderar en utegrill, se till att grillen är tillräckligt långt borta från tältet för att förhindra brand. Grillen bör inte heller placeras i ett läge där röken kan komma in i tältet eller i närheten av gästerna.

Lycka till med festligheterna!
Westmans Uthyrningsservice